Blog

Boyalar iki geniş kategoriye ayrılır: alkid boya olarak da bilinen yağ bazlı boya ve lateks boya olarak bilinen su bazlı boyalar.Yağ bazlı boya, ortamı olarak petrol bazlı çözücü kullanırken, lateks boya ortamı [kaynak: JoePullaroInc] olarak su kullanır.

Lateks boyadan daha ince oldukları, çok çabuk kurumadıkları ve püskürtme tabancasının memesini tıkamadıkları için yalnızca yağ bazlı boyalarla püskürtebileceğiniz bir zaman vardı.Ancak günümüz lateks boyaları, su ile uyumlu, daha ince kıvamlı ve püskürtme tabancasında kullanılabilecek kadar ıslak olan yeni sentetik reçinelerden yapılmaktadır.Bugün lateks boya ile sprey boyama için havasız bir tabanca veya aerosol kutusu kullanabilirsiniz.Ancak yine de lateks boyanızın püskürtme tabancanızın ağzı için çok kalın olduğunu ve inceltilmesi gerektiğini görebilirsiniz.Bir püskürtme tabancasında kullanılabilmesi için lateks boyanın nasıl inceltileceği aşağıda açıklanmıştır. Püskürtme Tabancası Boya Sistemi

Püskürtme Tabancası İçin Lateks Boya Nasıl İnceltilir |Nasıl Çalışır?

İhtiyacınız olacak malzemeler:

Su eklemenin boyanın rengini değiştireceğini ve kuruma süresini değiştireceğini unutmayın.Su ayrıca istenen bitişi [kaynak: Sherber] elde etmek için daha fazla kat boya kullanılmasını gerektirecektir.

Pürüzsüz bir yüzey elde etmek istiyorsanız, biraz daha fazla para harcayabilir ve boyayı kesin bir kıvama getirmek için inceltmenizi gerektirmeyen havasız bir boya püskürtücü kiralayabilirsiniz.Bir solunum maskesi taktığınızdan ve etrafınızdaki [kaynak: Stimpson] boya damlacıkları olabilecek her şeyi kapattığınızdan emin olun.

Joseph Binks adında bir adam, 1887'de boya için ilk püskürtme tabancasını icat etti. Binks, Chicago'daki Marshall Field's tarafından çalışıyordu ve işinin bir kısmı, mağazanın bodrum katlarının duvarlarını boyamaktı.Fırçaların sonsuza kadar süreceğini anladı ve hayatını biraz daha kolaylaştırmak için püskürtme tabancasını icat etti.

İlk Yayın Tarihi: 4 Mayıs 2011

Püskürtme Tabancası İçin Lateks Boya Nasıl İnceltilir |Nasıl Çalışır?

Püskürtme Makinesi Bu HowStuffWorks.com makalesinden uygun şekilde alıntı yapmak için lütfen aşağıdaki metni kopyalayın/yapıştırın: